Het verhaal van European Solar

Het is mijn taak om technisch complexe materie te versimpelen en hapklaar op te dienen. Ik heb in hogere managementfuncties gewerkt bij onder andere Sony en BASF maar ben opgegroeid in een MKB-nest waardoor ik een grote affiniteit met ondernemers heb. Het is dus niet vreemd dat ik samen met installateurs veel heb gepionierd. We hebben veel technische en commerciële uitdagingen overwonnen. Ik ben iemand die nooit opgeeft en mede daardoor hebben we samen veel consumenten blij gemaakt met een zonnestroomsysteem.

Ik ben begonnen bij Solar Clarity, op dit moment één van de grootste groothandels in Nederland. Via hen ben ik een Chinees avontuur aangegaan met Hanergy, een groot bedrijf met een sterke focus op duurzame energie. Daar ben ik ook voor het eerst in aanraking gekomen met projecten, alles groter dan 1.000 zonnepanelen.

Vanwege de grote vraag naar mijn diensten, heb ik in 2016 besloten voor een aantal partijen als consultant te gaan werken. Mede hierdoor werd mijn werkgebied vergroot naar Noord-Europa: voornamelijk de Benelux, Scandinavië en Duitsland. Vooral de ervaring die ik in Duitsland heb opgedaan, zorgt voor een enorme kennisvoorsprong. De solarmarkt bestaat daar al sinds 2002, dus veel langer dan in Nederland.

Het oprichten van European Solar B.V. bleek een goede zet, wat inmiddels werk ik samen met een aantal andere professionals voor grote Aziatische, Duitse en Nederlandse bedrijven in de solarmarkt. We zijn in 2017 betrokken bij ruim 125 Megawatt geïnstalleerd vermogen.

Naast consultancy, trainingen, masterclasses, technische ondersteuning, financiële expertise, rendementsberekeningen en lezingen, bieden we ook een totaaloplossing aan. Dat doe ik samen met 4 andere professionals die ik tijdens mijn tocht door Europa ben tegengekomen. Gezamenlijk hebben we ruim 35 jaar ervaring in de solarmarkt.

Heeft u onze expertise nodig, of wilt u vrijblijvend eens van gedachten wisselen? Ik hoor het graag, we staan voor u klaar!