Engineering onmisbaar binnen een solar-project

De solar markt verandert snel. Niet alleen komen er continu nieuwe innovaties op de solar markt, ook banken en verzekeraars roeren zich meer en meer door steeds strengere eisen te stellen. Dit laatste geldt met name bij de leaseconstructies. Om een solar project te laten slagen is borging van alle technische aspecten noodzakelijk. Gerard Scheper van European Solar daarover: “Op dit vlak ontbreekt vaak de specialistische kennis binnen een solar project, juist daarom nemen ontwikkelaars en investeerders vaak contact met ons op. Ze willen technisch advies dat veelal verder gaat dan een tekening, een solar bankability rapport is daar een goed voorbeeld van. Vaak moet een dergelijke engineeringsopdracht ook nog snel worden afgerond. Ik verwijs ze vervolgens met een gerust hart door naar Willie van Aalst, eigenaar van het 4Solar Engineering. Zij kunnen als enige partij in Nederland het gehele palet – van engineering, dronen tot een Scope 12 inspectie – adequaat en flexibel uitvoeren binnen een groot solar project.”

Engineering borgt techniek en opbrengst binnen een solar project

Een solar engineer zorgt ervoor dat middels technische berekeningen alle facetten binnen een solar project zo optimaal mogelijk op elkaar zijn afgestemd. Het is tevens een garantie voor de best mogelijke opbrengst over een looptijd van 15 jaar. “Van een solar engineer wordt in een korte tijd veel gevraagd,” geeft Willie van Aalst aan. “Een eerste project inschatting maken, een financiële beoordeling, een relatie opbouwen met de opdrachtgever en uiteindelijk een uitgewerkte bouwkundige tekening met toelichting of een solar bankability rapport opleveren welke moeten voldoen aan alle strenge eisen. Doordat wij continu voor veel verschillende opdrachtgevers werken verzamelen wij unieke kennis en inzichten waardoor wij snel kunnen schakelen. Flexibiliteit is sowieso gewenst,  opdrachtgevers komen naar ons toe omdat ze een probleem hebben op gebied van engineering en zien graag dat wij dit voor hen oplossen. Doordat wij met meerdere engineers zijn kunnen wij hen snel helpen.”

Large Willie Van Aalst
Large Willie Van Aalst

De masterclasses van European Solar geven mij een uniek inkijkje hoe een solar project verloopt. Ik merkte dat door de vele schakels
er vaak ruis ontstaat waardoor de uiteindelijke performance van
een solar installatie kan tegenvallen.

Willie van Aalst – eigenaar van het 4Solar Engineering

Engineering voorkomt ruis binnen solar-project

Kennis op peil houden en innoveren is belangrijk voor solar engineers. Niet voor niets bezocht Willie van Aalst vaak en graag de masterclasses die European Solar voor corona hield over specifieke onderdelen binnen de solar keten: “Ik kijk daar met veel plezier op terug en nog steeds heb ik veel contact met solar specialisten die ik tijdens een masterclass heb mogen ontmoeten. Het gaf mij een uniek inkijkje hoe een solar project verloopt. Ik merkte dat door de vele schakels er vaak ruis ontstaat waardoor de uiteindelijke performance van een solar installatie kan tegenvallen. Wij ondervangen dit niet alleen door professionele engineering, maar inmiddels ook met innovatieve  drone- en inspectiediensten. Hiermee gaan we echt een stap verder. Ontwikkelaars en investeerders kunnen nu een totaalpakket afnemen als het gaat om het engineeren, dronen en thermografisch inspecteren van SDE+ Solar projecten van 1.000 tot 100.000 zonnepanelen.”

Oplossingen van excellente klasse, met persoonlijke service

European Solar levert betrouwbare, duurzame oplossingen. Wereldwijd zijn wij de partner voor toonaangevende leveranciers en ambitieuze organisaties. Wij verbinden solar-expertise en leveren oplossingen van excellente klasse mét persoonlijke service. Zo activeren wij innovaties en duurzame ambities. Voor profit en non-profit zijn wij de verbindende factor. Ook interesse? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.