Ready-to-built proces

Flexibele ontzorging in constructie-advies, engineering en dakchecks.

Aanleiding

In augustus 2018 is European Solar benaderd door Soleila. Een enthousiaste organisatie die zelf projectrechten wilden verwerven van voornamelijk dakprojecten. Echter zij liepen al snel vast omdat er keuzes gemaakt moest worden met EPC-ers: banken wilden een uitgebreide onderbouwing van de projectexploitatie en verzekeraars eisten dakchecks. Een complex geheel, waar European Solar zich normaal gesproken niet mee bezighoudt. European Solar komt op het moment dat een project ‘ready to built’ is concreet in beeld.

Echter, door het ingenieursbureau European Solar hiervoor in te zetten, werden de juiste connecties in de markt gemaakt. Na een rustige start (Soleila had nog geen enkel project) richtte de samenwerking zich in het begin vooral op advies geven, exploitatiebegrotingen controleren en samen met banken en verzekeraars onafhankelijk advies verstrekken.

Vervolg

Na drie maanden werd de samenwerking intensiever, waarbij European Solar als een soort flexibele schil Soleila ontzorgde en verantwoordelijk was voor: constructie-advies, engineering en dakchecks. Tevens zorgden we voor de communicatie met deze partijen d.m.v. een projectmanager on the job en stelden we rapporten en managementinformatie op.

Vanaf 1 juni 2019 zijn we daadwerkelijk operationeel gestart met de eerste projecten ‘ready-to-built’ te maken. Op basis van onze rapporten zijn de projecten succesvol verkocht aan een investeerder. Inmiddels hebben we opdracht voor 40 MW in 2020 en hebben we reeds 25 MW daadwerkelijk gerealiseerd.

Een bijzonder specialisme

Wij realiseren ons heel goed dat ‘ondernemen op een dak’ een specialisme is, maar óók het proces dat daar aan vooraf gaat is inmiddels een specialisme geworden. De kans op miscommunicatie is groot in deze fase en hierdoor kunnen er veel financiële middelen verloren gaan als blijkt dat een project uiteindelijk niet gerealiseerd gaat worden.

Wij kunnen met onze marktkennis zorgen voor lage instapkosten in de aanloopfase van een project. Zodra de kans op slagen serieus is kunnen wij – met onze specifieke kennis – een nauwkeurige projectberekening maken. Hierin komt de meerwaarde van European Solar nadrukkelijk naar voren.

Raymond Roeffel

Raymond Roeffel

Co-owner and managing director Soleila B.V.

Toen we aan het traject met European Solar begonnen, hadden we beide nooit verwacht dat er zoveel bij kwam kijken. De transparante werkwijze van de mensen binnen European Solar zorgen ervoor dat we samen hebben kunnen leren en nu een vlot lopend proces hebben staan!

Elwin Ter Horst

Elwin ter Horst

Owner and director Soleila B.V.

European Solar heeft vanaf het begin proactief met ons meegedacht en denkt net als wij in oplossingen en niet in problemen. Dat is de basis ons gezamenlijke succes!

Toegang tot unieke expertkennis
Gedegen start van uw solar project
Solide basis voor verdere uitrol

Alles weten over Ready-to-built?

Neem nu contact met ons op. Wij vertellen u graag persoonlijk alle mogelijkheden.

  • Hidden