Subsidieparagraaf

European Solar BV

Continue focus op verdere professionaliseringOp de markt van de duurzame energie zijn er bijna geen aanbieders die het totale spectrum van wat voor een succesvol project nodig is kunnen overzien. Denk hierbij aan integratie van bijvoorbeeld zonnepanelen in bouwsystemen en/of het bouw- of installatieproces.

De doelstelling van het project is om de kennis van het integratieproces op gang te brengen en binnen de organisatie te verankeren in een nieuw op te zetten engineeringstak. Door de organisatie kennis te laten vergaren van een integrale oplossingsmethodiek kan de marktpositie van de organisatie ook nog eens flink verstevigd worden en verstevigd het daarmee het lokale ondernemersklimaat. T.a.v. de integrale systeem oplossing moet daarbij gedacht worden aan onder meer een engineeringsmethodiek waarbij niet alleen de zonnepanelen, maar ook aan het leg- en ballastplan met 3D tekeningen, de constructieberekeningen, adviezen voor eventueel bouwkundige aanpassingen, een dakconditiebepaling enz. geboden worden.

Daarnaast wordt er kennis in de organisatie ingebracht om de oplossingsgerichtheid te verbeteren waardoor er ook in moeilijke of vastzittende processen toch een mogelijkheid kan worden geboden voor de uitrol van een zonne-energie project. European Solar BV wil deze professionalisering slag gaan realiseren en heeft daarvoor kennis middels een gedetacheerde ingeroepen.