European Solar succesvol binnen agrarische sector met online dakscan

In het voorjaar van 2021 heeft Europea Solar op de website Boerderij.nl een marketingcampagne gedraaid rondom een unieke online dakscan. Tal van agrarisch ondernemers hebben vervolgens contact met ons opgenomen. Een daarvan is Marc Boer uit Leusden: “Ik heb contact opgenomen omdat ik graag mijn staldak van 1.250 m2 contant wil maken om zo asbest om te ruilen voor zonnepanelen. Tevens wil ik 4.5 ha weiland omzetten naar een zonneweide met verticale opstelling. Zelf had ik al flink wat vooronderzoek verricht, maar ik was op zoek naar een partij die het concreet kon maken.”

Binnen het netwerk van European Solar zijn we vervolgens op zoek gegaan naar 3 ervaren partners. Gerard Scheper, eigenaar van European Solar daarover: “De solar-markt is een specialisme markt geworden, het is belangrijk om de juiste partijen te betrekken op een specifieke case. Na de selectie hebben we – gezien de huidige omstandigheden – diverse online sessies belegd waarin de partijen nader kennismaakten met agrarisch ondernemer Marc Boer. Tevens was er de gelegenheid om elkaar vragen te stellen, welke input zijn voor het opstellen van een uiteindelijke businesscase en een daaruit vloeiend voorstel.”

Marc Boer

“Dit onderstreept mijn gevoel dat ik met European Solar een partij heb gevonden die onze duurzame wensen concreet kan maken.”

Momenteel werken de partijen de eerste plannen uit, waarin nog wel een aantal zaken openstaan. Marco Boer vervolgt: “Qua participatie en rendement zijn er diverse opties. Denk aan opbrengst per hectare of per MW. Ook meedelen in de winst is een mogelijkheid. Het is prettig dat hierin ruimte is om te overleggen en dat European Solar bereid is om – als er uiteindelijk een businessplan ligt – dit door een onafhankelijk expert te laten doorrekenen. Dit onderstreept mijn gevoel dat ik met European Solar een partij heb gevonden die onze duurzame wensen concreet kan maken.”

Oplossingen van excellente klasse, met persoonlijke service.

European Solar levert betrouwbare, duurzame oplossingen. Wereldwijd zijn wij de partner voor toonaangevende leveranciers en ambitieuze organisaties. Wij verbinden solar-expertise en leveren oplossingen van excellente klasse mét persoonlijke service. Zo activeren wij innovaties en duurzame ambities. Voor profit en non-profit zijn wij de verbindende factor. Ook interesse? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.