Prijsstijgingen zonnepanelen in Nederland verklaard

De prijzen van zonnepanelen stijgen in Nederland. Lees hier de reden waarom de prijzen van de zonnepanelen stijgen in Nederland.

De prijzen van PV-modules zijn aanzienlijk gestegen sinds het tweede kwartaal van 2020. Dit als gevolg van een toenemend tekort aan polysilicium, glas, zilver en moduleframes. Door de oververhitte vraag zullen de prijzen gedurende de komende zes maanden of langer blijven stijgen, totdat er voldoende capaciteiten grondstoffen beschikbaar zijn.”De resultaten van enkele recente aanbestedingen die onlangs werden aangekondigd in China, laten een prijsstijging zien van tussen de 10 en 15% en voor de komende maanden wordt een nog hogere prijs overwogen. De Chinese markt speelt een cruciale rol als prijsindicator voor fotovoltaïsche zonne-energie, aangezien deze als eerste het tekort aan grondstoffen toont”, aldus Gerard Scheper van European Solar.

24a1833e B555 4c9c B683 5240ca6db9c3

Oplossingen van excellente klasse, met persoonlijke service.

European Solar levert betrouwbare, duurzame oplossingen. Wereldwijd zijn wij de partner voor toonaangevende leveranciers en ambitieuze organisaties. Wij verbinden solar-expertise en leveren oplossingen van excellente klasse mét persoonlijke service. Zo activeren wij innovaties en duurzame ambities. Voor profit en non-profit zijn wij de verbindende factor. Ook interesse? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.