Renewable Energy Summit 2019 in Italië

Internationale top omtrent de toekomst van renewables
Renewable Energy Summit 2019

Aanleiding

Het idee voor het organiseren van een Renewables Energy Summit ontstond in de zomer van 2018. Politici worstelden om de juiste antwoorden te vinden op relevante duurzaamheidsvraagstukken. European Solar zag hierin een kans om een serieuze bijdrage te leveren door het internationale werkveld en de politiek met elkaar in verbinding te brengen. Dit moest breder gaan dan alleen zonnepanelen.

Vervolg

Na een jaar lang ons idee geventileerd te hebben met partijen uit de duurzaamheidssector bleek dat er weinig draagvlak was in de markt voor een dergelijk event, omdat eigen bedrijfsbelang boven een maatschappelijk belang werd geprefereerd. European Solar heeft – op basis van deze inzichten – (internationale) stakeholders gesproken die 100% betrokken zijn en graag samenwerken met European Solar. We hebben onszelf garant gesteld voor de organisatie en kosten van Renewables Energy Summit 2019, in de wetenschap dat er vanuit de summit iets moois zou ontstaan. We hebben in de aanloop ernaartoe ons doel vaak naar boven moeten bijstellen. Het resultaat was dan ook verbluffend.

Een inspirerend resultaat

We hebben vooral gefaciliteerd en de groep voorzien van alle wensen en behoeftes. We hebben inspirerende, bondige kennissessies afgewisseld met spectaculaire bezoeken in Italië.

Hoogtepunt was het bezoek aan de ambassade in Rome en de lezing van Diederik Samsom. Tevens zijn we in contact gegaan met alles wat Italië zo mooi maakt: de natuur, de energie die het geeft, maar ook het heerlijke eten en drinken maakten deze summit tot een onvergetelijk ervaring.

De Renewables Energy Summit 2019 heeft de connecties op een natuurlijke wijze versterkt, waarbij de internationale deelnemers op een unieke wijze kennis hebben gedeeld. Niet uit eigen belang, maar voor het grotere, duurzame doel. Het heeft ons nogmaals bevestigd dat – indien we oprecht tijd nemen voor de ander – we nog steeds veel meer kunnen bereiken dan iedere partij afzonderlijk. Binnen de groep zijn er nieuwe waardevolle connecties en samenwerkingen ontstaan.

Res2019 Foto 013 Gideon Overwater

Gideon Overwater

Co-owner PVO International

Hoog niveau, fantastische groep en super organisatie! CHAPEAU!

Leendert Florusse

Leendert Florusse

CEO Rooftop Energy

Het was nuttig en leuk. Top gedaan!

Marina Doggen

Marina Doggen

CEO Gutami Solar Belgie

Dank voor de geweldige ervaring, zeker een meerwaarde voor de toekomst!

Rob Staats

Rob Staats

CEO Zonel Energy Systems

Het was een voortreffelijk georganiseerd evenement in een inspirerende omgeving met top deelnemers en vraagt om een herhaling volgend jaar!

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

  • Hidden