Samenwerking European Solar en Groningen Seaports versnelt realisatie zonnepark

European Solar heeft niet alleen wereldwijd goede contacten met solar-fabrikanten, maar levert ook specialistisch solar-advies. Deden we dit voor corona met name middels drukbezochte masterclasses, de laatste jaren doen we dit ook op consultancy basis. Een passend voorbeeld hiervan is de adviesrol bij de realisatie van het Helios zonnepark op Groningen Seaports. Maarten Barthel – Business Manager Energy & Solar – was op zoek naar specialistische solar-kennis voor begeleiding tijdens het voortraject: “Binnen Groningen Seaports zitten we als managers puur op de regievoering, specialistische kennis huren we in. European Solar heeft ons o.a. uitstekend geholpen met het analyseren van alle contracten. Hierdoor werd de besluitvorming vereenvoudigd en versneld. We merken nu al dat we de opgedane kennis kunnen inzetten voor nieuwe solar-projecten. De samenwerking met European Solar heeft voor ons dan ook prima uitgepakt!”

Large Dataport Maarten

Door de gedegen voorbereiding – ook voor een financiële
doorrekening hebben we via European Solar de juiste
connecties verkregen – kunnen we nu op afstand
het project volgen.”

Maarten Barthel – Business Manager Energy & Solar

Helios zonnepark parel binnen visie van Groningen Seaports

Voor Groningen Seaports is het lokaal opwekken van groene stroom van eminent belang als locatie-eis voor zowel huidige als toekomstige bedrijfsactiviteiten. “De realisatie van het Helios zonnepark past dan ook perfect in de visie van Groningen Seaports om via lokaal opgewekte duurzame energie de vestigingsfactoren voor bedrijven te verbeteren”, vervolgt Maarten Barthel. “Momenteel wordt er gewerkt aan de pv-installatie. Door de gedegen voorbereiding – ook voor een financiële doorrekening hebben we via European Solar de juiste connecties verkregen – kunnen we nu op afstand het project volgen. Uiteraard blijven we alert, binnen een dergelijk project ben je van veel factoren afhankelijk. Zo had de bij ieder bekende blokkade in het Suez-kanaal bijna nog impact op de planning om 1 oktober 2021 de opening van het zonnepark te vieren.

European Solar overziet complexe scope van techniek en commercie

Maarten wil graag afsluiten met een compliment over de samenwerking met European Solar. “Gerard Scheper heeft zeer specifieke marktkennis en overziet als onafhankelijk adviseur de complexe scope van techniek en commercie. Ook de flexibiliteit is een groot pluspunt, op korte termijn zaken kunnen oplossen is essentieel binnen dergelijke projecten. Samen zijn we enthousiast over de inspirerende omgeving van Groningen Seaports. Ik sluit niet uit dat we na corona hier nog eens samen een duurzame en interactieve kennisbijeenkomst gaan organiseren!”

Oplossingen van excellente klasse, met persoonlijke service

European Solar levert betrouwbare, duurzame oplossingen. Wereldwijd zijn wij de partner voor toonaangevende leveranciers en ambitieuze organisaties. Wij verbinden solar-expertise en leveren oplossingen van excellente klasse mét persoonlijke service. Zo activeren wij innovaties en duurzame ambities. Voor profit en non-profit zijn wij de verbindende factor. Ook interesse? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.